Garancia

Csak tesztelt termékek

Szerviz

Garancia időn túl is

Szakértő segítség

Kérdezd munkatársainkat

Biztonságos vásárlás

SSL titkosítással

Blog

Mit érdemes rendszeresen karbantartani számítógépünket?

2021.07.15 11:10
Admin
Mit érdemes rendszeresen karbantartani számítógépünket?

Ezelőtt negyven évvel a számítógépek jellemzően nem voltak annyira csúcsra járatva, mint napjainkban. Hűtés nélkül vagy passzív hűtéssel is hatékonyan tudtak működni. Ám ahogyan például a multimédia, a grafika vagy akár zeneszerkesztés teret hódított, az eszközök egyre inkább igényelni kezdték a rendszeres karbantartást, ami ma már elengedhetetlen minden számítógépnél és laptop/notebook-nál.


A hűtés és a takarítás fontossága

Kétségtelen, hogy a számítógép és laptop/notebook ventilátorának tisztítása a rendszeres karbantartás szerves része. Fordulj bátran az Electro Factory szervizéhez, ha úgy tapasztalatod, hogy a készüléked túlmelegszik és lassú. Ekkor az történik, hogy a hűtőborda lamellái közt összegyűlik a por, csökken az eszköz hatékonysága. A tápegység tulajdonképpen a lerakódott por miatt romlik el, mivel az csökkenti a hőátadást és a levegő áramlását, ugyanis részben elzárja a levegő kijáratát. Az elégtelen hűtés túlmelegedéshez vezet, amely az egyes alkatrészek pontatlan működését és meghibásodását okozza. Az instabil, túlmelegedett számítógép használatával pedig a rendszer teljes összeomlását kockáztatjuk. Alapesetben kétévente ajánlott portalanítani (kiporszívózni) a számítógépházat, a laptokat/notbeook-okat pedig évente az optimális és biztonságos működés érdekében.

Szoftveres megelőzés

Az internetes böngészés során érdemes odafigyelni arra, hogy milyen oldalakat nyitunk meg. Az ingyenesen letölthető programokat körültekintően kell kezelni, mert telepítés során olvasatlanul egyezünk bele a feltételekbe és telepítjük a kívánt program mellé a kéretlen alkalmazásokat, megadva az utat a folyamatos reklámok felugrálásának és ezzel sok bosszúságot okozva magunknak. Mindemellett a legveszélyesebb kártevők képesek adatainkat hozzáférhetetlenné tenni. Léteznek nem ennyire agresszív kártevők, melyek csak böngészési szokásainkat figyelik, így érdeklődésünknek megfelelő reklámokat jelentetnek meg. Ha azt tapasztaljuk, hogy egyre lassabban nyílnak meg az oldalak és sokat kell várakoznunk, akkor itt az ideje egy szoftveres karbantartásnak. Érdemes ebben az esetben szervizhez fordulni.

Mindig forduljunk szakszerű szervizhez, ha karbantartásról van szó

Cégünk saját márkafüggetlen szervizzel rendelkezik, a részletes bevizsgálást követően a legmegfelelőbb megoldást nyújtjuk számodra és javítjuk meg személyi vagy céges laptopodat/notebook-odat!

Sajnos a legkörültekintőbb használat mellett is meghibásodhat a számítógépek, laptopunk vagy notebook-unk, ám általában ezek orvosolható, javítható problémák. Ennek ellenére sokan azonnal a gép lecserélése mellett döntenek, pedig egyértelműen gazdaságosabb és olcsóbb megoldás, ha egy megbízható szervizhez fordulunk segítségül.

Termékajánló


Rólunk mondták