Garancia

Csak tesztelt termékek

Szerviz

Garancia időn túl is

Szakértő segítség

Kérdezd munkatársainkat

Biztonságos vásárlás

SSL titkosítással

Gyakran ismételt kérdések

 

Mik a használt számítógép és laptop vásárlás előnyei?

Az előnyök ismertetéséhez először érdemes két nagyobb kategóriát megvizsgálni, amelynek ismeretében már könnyen választ kaphatunk a kérdésre. A számítástechnikai eszközök között e két fontos kategória az Otthoni számítógépek és laptopok (consumer) és az Üzleti notebook-ok és Brand PC-k (business) kínálata, amelyek főként minőségben és emiatt árban is nagyban eltérnek egymástól.

Otthoni (consumer) Pc és laptop kategória: Ennek a kategóriának a legnagyobb előnye az ára és ezen kívül sok minden mást nem tudunk ide felsorolni, bár a drágább modellek értelemszerűen már a használható kategóriába esnek. Árak tekintetében 70.000 és 150.000 Ft közötti ársávról beszélünk.

Az akciós újságban szereplő 70-100.000 Ft-os laptopokat ajánlatos elkerülni, mert nagy eséllyel kínkeserves szenvedés lesz az elkövetkezendő (az esetek többségében a garanciaidő lejártáig tartó) használatuk. Ezek a laptopok általában gyenge teljesítményűek (egy több éves üzleti modell is mérföldekkel jobb teljesítményű lehet), kopogós műanyagból készülnek, nem igazán bírják a strapát, hőelvezetésük gyenge és összességében is gyengébb minőségű anyagokkal szereli őket.

Az otthoni PC-ről ez már nem feltétlenül mondható el, hiszen ezekbe mi válogatjuk össze a szükséges alkatrészeket, viszont egy alap konfiguráció is százezres tétel lehet, amelynek a teljesítményét sokan ki se használják. Amennyiben a számítógépet főként játékra használnánk, abban az esetben jó választás lehet, de készüljünk fel, hogy elég borsos ára van ezeknek az újonnan, játékra összerakott konfigurációknak.

Üzleti notebook-ok és Brand PC-k kategória: 

Az üzleti notebook-ok minőségi anyagokból (pl. magnézium váz), különleges megoldásokkal készülnek, sokkal inkább strapabíróak és hosszabb élettartalmúak, mint az otthoni felhasználásra készült gépek. Teljesítményük nagyságrendekkel magasabb, egy 5-6 éves modell egy mai olcsó kategóriás gépet is bőven megelőz teljesítményben. A minőségi alapanyagok és a speciális tervezés miatt kevésbé melegednek és az akkumulátor élettartama is sokkal magasabb lehet. Jobban bírják a gyűrődést, egy-egy leejtés nem jelenti a biztos véget, mint az olcsóbb szériák esetében.

Olyan apróságokra is figyelnek a tervezésnél, mint a használható touchpad, jobb minőségű billentyűzet, szebb képernyő, amelyek - ha a vásárláskor nem is elsődleges szempontok - de a hosszan tartó használatnál nagy előnyt jelentenek.

A legnagyobb hátrányuk a borsos ár, amely újonnan 250-300.000 Ft-tól indul, de nem nem ritka a 400-500.000 Ft-os árcédula egy újonnan megjelenő üzleti notebook-on.

Az üzleti asztali gépek kompaktabbak és egyedi megoldásokat alkalmaznak a kialakításukban, így kevésbé kompatibilisek egyes eszközökkel, viszont az irodai és általános célokra megfelelő választás lehet egy Brand (márkás) gép, amely szintén minőségi alapanyagokból épült. A kulcsszó itt a kompatibilitás, mivel egy ilyen gépnél biztosak lehetünk abban, hogy egymással kompatibilis alkatrészekből építetették meg ezeket a számítógépeket, így a felmerülő problémák (lassulás, váratlan fagyások, újraindulások) nagy része elkerülhető.

Összefoglalva:

A fentiekből kiindulva miért is éri meg használt notebook-ot vásárolni? Mert az általunk kínált modellek egytől-egyig az üzleti kategóriába tartoznak és egy használt üzleti gép sokkal jobb befektetés lehet, mint egy újonnan megvásárolt, de már ekkor is elavult otthoni kategóriás notebook. Nem beszélve arról, hogy egyes felsőbb kategóriás modellek a töredékébe kerülnek egy alacsony kategóriás, belépő szintű, új notebook árának.

 

Félelmek a használt gép vásárlással kapcsolatban

Az általános és legelterjedtebb félelem a használt gép vásárlással kapcsolatban a garanciával függ össze. Ez a félelem teljes mértékben érthető, hiszen az aukciós oldalakon és apróhirdetési portálokon egyáltalán nem ritka a problémás gépek felbukkanása. A kecsegtető ajánlatok bizony sok esetben kínos perceket okozhatnak a vásárlónak. Egy hozzáértő számára is problémás lehet egy ilyen üzlet, mert egy használt laptop, vagy számítógép vásárlásakor nem elég csak bekapcsolni a gépet, hanem hosszan tartó, akár több órás teszt fogja kideríteni a valós állapotot. Őszintén szólva a legjobb eset, amikor egy ilyen gép be sem indul, mert az egy látható, kézzel fogható hibajelenség, így már a vásárlás pillanatában vissza tudunk lépni és jó esetben visszakapjuk a pénzünket. Rosszabb esetben ezen hibajelenség csak pár nappal később a "próbagari" lejárta után jelentkezik, illetve a tartós használat után derülnek ki olyan apró, de bosszantó hibák, amelyek tudatában biztosan nem vásároltuk volna meg az adott a gépet.

A Használtbolt termékei egytől-egyig szigorú teszten esnek át, de természetesen minden termékre alapesetben 2 év garancia jár! Annyira bízunk az általunk kínált termékek minőségében, hogy ezekre a termékekre akár plusz 1 év garancia kiterjesztés is vásárolható!

 

Nem tudom milyen gépet válasszak magamnak!

Ez mindig nehéz kérdés. Itt nem mennénk bele a processzorok közötti különségek összehasonlításába, erről annyit, hogy az Core i3-i5-i7 Intel processzorokkal és minimum 4GB rammal szerelt gépek a legtöbb általános feladatra megfelelőek. Amit nagyon tudunk ajánlani, az SSD beszerzése (akár utólag is), mert nagyságrendekkel gyorsabb lesz a rendszerünk és ezzel a gépünk használhatóságát növeljük.

A legfontosabb kérdés, hogy mire szeretné használni a számítógépet. Általános feladatokra és irodai munkára az általunk kínált számítógépek mindegyike tökéletesen megfelel. A leginkább erőforrás igényes játékgépek eléggé meg fogják terhelni a pénztárcát, de valamit-valamiért. A tájékozódás legegyszerűbb módja, ha munkaidőben hétköznap 10:00-20:00, hétvégén 12:00 - 17:00 között felveszi velünk a kapcsolatot és együtt megbeszéljük, hogy saját célra melyik használt notebook, vagy PC lenne a legmegfelelőbb. Ugyanígy várjuk kérdéseit bármilyen kapcsolódó témában.

Ügyfélszolgálatunkat elérheti:

  • az oldal alján megjelenő chat ablakra kattintva
  • telefonon keresztül: +36 (1) 443 3083
  • email-en: info (kukac) electrofactory.hu
  • vagy kérjen visszahívást az alábbi képre kattintva

Termékajánló


Rólunk mondták